Opiskelijaprojektit 2004-2005

Dilemma

Dilemma-projektin WWW-sivustolle

Dilemma-projektin tehtävänä on integroida DRM-teknologiaa (Digital Rights Management) osaksi digitaalisen sisällön jakelua vertaisverkossa. Tavoitteena on tuottaa esimerkkitoteutus jakelun seurantaa hoitavasta järjestelmästä.

Asiakas:
Dr.Elma-projekti (Jyväskylän yliopisto / tietojenkäsittelytieteiden laitos)

Gameli

Gameli-projektin WWW-sivustolle

Gameli-projektin tavoitteena on jatkokehittää Hong Kongin yliopistossa toteutettua WorldMaker-mallinnusympäristöä lisäämällä siihen lapsille ja nuorille suunnattuja pelillisiä ominaisuuksia.

Asiakas:
Agora Game Lab (Agora Center)

Gnosion

Gnosion-projektin WWW-sivustolle

Gnosion-projektiryhmän toimeksiantona on kuvata ja uudistaa merkkipohjainen käyttöliittymä graafiseen ympäristöön siten, että käyttöliittymän nykyinen käytettävyys ja tuottavuus säilyisivät.

Asiakas:
InfoManager Oy (Yritysoston kautta sulautettu Ravensoft Oy:n)

Inforysä

Inforysä-projektin WWW-sivustolle

Inforysä-projekti perehtyy prosessien kuvaamisen menetelmiin ja selvittää Jyväskylän yliopiston sisällöntuotantoprosesseja. Prosessien kuvaamiseen käytettyjen välineiden vertailemisen lisäksi ryhmä pohtii niiden sopivuutta yliopiston sisällönhallinnan tarpeisiin.

Jyväskylän yliopisto / tietohallinto

Kaari

Kaari-projektin WWW-sivustolle

Kaari-projektin jäsenten tehtävänä on mallintaa Jyväskylän yliopiston opiskelijapalveluille opiskelijatietojen käsittelyyn liittyvät prosessit. Nykytilan karkean kuvauksen lisäksi ryhmän tavoitteena on mallintaa yksityiskohtaisemmin prosessien tavoitetilat.

Jyväskylän yliopisto / opiskelijapalvelut

Occasio

Occasio-projektin WWW-sivustolle

Occasio-ryhmän aiheena on suunnitella ja kehittää WWW-pohjainen sovellus jakamaan pro gradu -työhön liittyvää ohje- ja tukimateriaalia. Projektin tavoitteena on myös selvittää ohjaajien, opiskelijoiden ja yritysten näkemyksiä opinnäytetyön luomisprosessista.

Asiakas:
Maisteripaja (Jyväskylän yliopisto / tietojenkäsittelytieteiden laitos)

Pipo

Pipo-projektin WWW-sivustolle

Pipo-projektin tavoitteena on lanseerata Mediaportti Oy:n verkkokauppa yrityksen asiakkaille. Projektin osa-alueet muodostuvat teknisen viitekehyksen suunnittelusta, verkkokaupan markkinoinnista sekä tulevaisuuden kehityssuunnitelmasta.

Mediaportti Oy

Potentia

Potentia-projektin WWW-sivustolle

Potentia-projektin päämääränä on mallintaa uudentyyppinen hajautettu tiedonkeruujärjestelmä sekä simuloida sen toiminta. Järjestelmä kerää tietoa muun muassa energianmittalaitteilta sekä kommunikaatioprosesseilta.

Enermet Oy

Procedo

Procedo-projektin WWW-sivustolle

Procedo-ryhmä selvittää tietojenkäsittelytieteiden laitoksen projektiopintoihin sisältyviä prosesseja sekä pyrkii parantamaan niiden laatua ja tiedonkulkua eri osapuolten välillä.

Asiakas:
Projektiopinnot (Jyväskylän yliopisto / tietojenkäsittelytieteiden laitos)

Remedio

Remedio-projektin WWW-sivustolle

Remedio-ryhmän tehtävänä on atk-keskuksen asiakaspalvelun toimintaan liittyvien keskeisten prosessien tavoitetilan määrittely ja dokumentointi. Projekti tutustuu myös markkinoilla oleviin, asiakkaan prosesseja tehostaviin työkaluihin.

Jyväskylän yliopiston atk-keskus

Rhodes

Rhodes-projektin WWW-sivustolle

Rhodes-ryhmän opiskelijat selvittävät ja tutkivat toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotosta aiheutuvia taloudellisia ja toiminnallisia vaikutuksia Jyväskylän kaupungin organisaatiossa.

Jyväskylän kaupunki

Tag2IT

Tag2IT-projektin WWW-sivustolle

Tag2IT-projektin tarkoituksena on kehittää informaatioteknologian tiedekunnan dokumenttien laatimis- ja jakeluprosessia. Työskentelyä pyritään helpottamaan hyödyntämällä dokumenttien rakenteisuutta (XML) sekä automatisoimalla monikanava julkaisuja.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta

Viento

Viento-projektin WWW-sivustolle

Viento-projektin tavoitteena on jatkaa asiakkaan tuotedokumentaation hallittavuuden kehittämistä. Tiedon uudelleen organisoimiseksi ryhmä selvittää käyttäjien tietotarpeita, tiedon laatua ja saatavuutta sekä käytössä olevia tallenustapoja.

MetsoDrives Oy

Werty

Werty-projektin WWW-sivustolle

Werty-projektin tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa Dr.Elma-projektille informaatiopalvelukeskus, joka huolehtii digitaalisten tekijänoikeuksien ja rojaltien käsittelystä sisällön tekijän, jakelijan ja kuluttajan välillä.

Asiakas:
Dr.Elma-projekti (Jyväskylän yliopisto / tietojenkäsittelytieteiden laitos)

XooZoo

XooZoo-projektin WWW-sivustolle

XooZoo-projekti selvittää informaatioteknologian tiedekunnan opinto-oppaan laatimisprosessin eri toimijoiden ja järjestelmien kannalta. Oppaan rakenteen määrittelemisen jälkeen ryhmä toteuttaa sen XML-kielellä.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta