TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN LAITOKSEN PROJEKTIOPINNOT

Päällikön kaatajaiset

Helmi-projektissa on otettu käyttöön hyviksi havaittuina päällikön kaatajaiset jokaisen päällikkökauden lopussa sekä päällikön päiväkirjan kirjoittaminen. Ryhmäläiset haluavat näiden tapojen kautta jatkuvasti kehittää päällikkyyttään ja oppia virheistään ja onnistumisistaan.

Ulla oli toiminut ensimmäisen jakson Helmi-projektin päällikkönä ja nyt oli aika heittää tehtävälle hyvästit. Ryhmä oli jo viikkoa aiemmin sopinut yhteisistä iltamista, jossa vaihdettaisiin päällikköä oikein toden teolla. Päiväksi oli valittu keskiviikko ja paikaksi kuppila Kaato. Yhdessä oli sovittu, että Ulla päällikkönä kirjoittaisi etukäteen päällikkötestamentin, jossa hän esitäisi oman näkemyksensä kaikista ryhmän jäsenistä itsensä mukaan lukien, heidän toiminnastaan ja kehityskohteistaan. Lisäksi muu ryhmä arvioisi häntä itseään päällikkönä.

Keskiviikkona tunnelma oli rennon leppoisa ja kupposten äärellä vaihdettiin kommentteja Ullan päällikkyydestä. Ulla kertoi, että johtajana oli ollut helppoa olla, koska kaikki ryhmäläiset olivat valmiita ottamaan vastuuta. Hankalaksi hän oli kokenut johtoryhmässä esittelijänä toimimisen ja yleensä yhteydenpidon asiakkaan kanssa. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että Ulla oli toiminut onnistuneesti vaikean jakson yli, ja yhdessä ryhdyttiinkin miettimään mikä oli hyvää Ullan tavassa johtaa. Monia tekijöitä keksittiin ja lopuksi Ulla antoi joitakin vinkkejä siitä, miten ohjaajien kanssa olisi hyvä toimia, ja miten sitä ehkä voisi tehostaa ja miten asiakkaaseen tulisi suhtautua. Projektilaiset jäivät vielä iltaa istumaan ja sulattelemaan jaettua päällikkökokemusta.

Ajankohtaista tietoa Projektiopintojen esittely Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta Yhteystiedot Projektiopintojen julkaisuluettelo Tietoa suoritustavoista Tietoa asiakkaille Tietoa opiskelijoille Tietoa ohjaajille Optima Ravintola Piaton ruokalista Uutisotsikoita maailmalta Nimipäiväsankarit tänään Tulostettava versio tästä sivusta