TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN LAITOKSEN PROJEKTIOPINNOT

Päälikkyyden kehittämiseen

Kuten kurssin nimikin sanoo, eräs monista kurssin tavoitteista on johtajuuden kehittäminen. Vaikka jokainen päällikkö aloittaa tietyllä tavalla alusta ja tekee asioita eri tavalla, on johtajuuden ja projektipäällikkyyden tarkoitus ryhmätasolla kehittyä ja parantua koko projektin ajan. Tähän liittyy keskeisesti ns. päällikkyyden siirto (väistyvä päällikkö perehdyttää tulevan päällikön menetelmiin ja vallitsevaan projektin nykytilaan) ja toisaalta myös rohkeus tehdä kokeiluja. Työelämässä epäonnistuneet kokeilut voivat johtaa pahimmassa tapauksessa irtisanomiseen, mutta tällä kurssilla itse kokeilu, rohkeus tehdä asioita uudella tavalla, on tärkeää, eikä potkuja anneta kellekään.

Kontrolli työtehtävien jaossa voi esimerkiksi olla yksi kokeilun kohde. Yksi päällikkö voi kokeilla demokraattista linjaa: viikkopalaverissa ryhmäläiset saavat itse valita, mitä tehtäviä he haluavat tehdä. Toinen voi taas kokeilla sellaista mallia, jossa päällikkö jakaa tehtävät valmiiksi ryhmäläisille ilman neuvotteluja.

Ensimmäinen päällikkö luotsaa ryhmäänsä yleensä melkoisen kaaoksen läpi, päivä kerrallaan. Viimeisellä päälliköllä taas on langat tiukasti käsissään ja tarkat suunnitelmat tehtynä koko loppuajalle viikko- ja päivätasoille. Joskus ensimmäisestä päälliköstä tuntuu siltä, että "Olinpas minä huono tuohon viimeiseen päällikköön verrattuna!", mutta tässä on juuri kysymys ryhmätasoisesta kehittymisestä. Ensimmäinen päällikkö tekee perustukset, joiden päälle muut alkavat rakentaa ryhmän päällikkyyttä. Viimeiset päälliköt voivatkin sitten jo hioa hyvin pieniä yksityiskohtia, kun valmiit toimintamallit on jo luotu.

Ajankohtaista tietoa Projektiopintojen esittely Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta Yhteystiedot Projektiopintojen julkaisuluettelo Tietoa suoritustavoista Tietoa asiakkaille Tietoa opiskelijoille Tietoa ohjaajille Optima Ravintola Piaton ruokalista Uutisotsikoita maailmalta Nimipäiväsankarit tänään Tulostettava versio tästä sivusta