TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN LAITOKSEN PROJEKTIOPINNOT

Aloittaminen

"Okei, kello on nyt kahdeksan, huomenta vaan joka ikinen. On muuten ihan hieno tämä meidän huone, kahvinkeitin ja fläppitaulukin. Saatiin varmaan ihan toteuttamiskelpoinen aihekin, vai kuinka? No onko ehdotuksia, mitä nyt pitäisi tehdä? Mä ainakin olen vielä vähän nukuksissa.

Meillä on nyt ulkoiset puitteet valmiina: tehtävänä on tehdä jotain PureDrop Oy:lle, mutta miten lähtisimme liikkeelle? Tietääkö meistä kukaan mitä tässä meidän ensimmäisessä yhteisessä palaverissa kuuluisi päättää? Oletteko lukeneet sen paperin jonka ohjaajat meille antoivat, siinä oli jotain siitä miten projektiryhmän toiminta aloitetaan? Joo, mä olen sen lukenut, siinä oli kaikenmoisia käytännön järjestelyitä, mutta myös paljon sellaista, mistä voisimme jo nyt päättää ja jotain sellaista josta pitäisi yhdessä keskustella."

"Nyt voitaisiin päättää miten me organisoidutaan. Siis se tarkoittaa lähinnä sitä, miten kauan ja missä järjestyksessä olemme päällikkönä ja sihteerinä, mitkä ovat kyseisten henkilöiden tehtävät sekä miten projektiryhmän päätöksenteko tapahtuu.

Sitten huomiseksi voisivat kaikki kirjoittaa ihan mustaa valkoiselle omat tavoitteensa opintojakson suhteen, niin voidaan sitten keskustella niiden pohjalta meidän ryhmän yhteisistä tavoitteista. Koska kukaan meistä ei ole toistensa ajatusten lukija, on tavoitteista keskusteltava perin pohjin.

Ensimmäinen käynti asiakkaan luona pitäisi järkätä heti tähän alkuun, jotta päästään kunnolla työhön kiinni. Olisi hyvä, jos meitä kierrätettäisiin oikein kunnolla siellä, jotta saataisiin heti hyvä yleiskuva yrityksestä. Kuka ottaa tehtäväkseen kysellä milloin sinne sopisi mennä?

Sitten vielä joku, vaikka Kalle, voisi selvittää mikä on projektisopimus? Siis mitä se sisältää, miten se tehdään ja kuka sen tekee."

Lähde: Maija Marjamaan päiväkirja, tammikuun lopussa.

Ajankohtaista tietoa Projektiopintojen esittely Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta Yhteystiedot Projektiopintojen julkaisuluettelo Tietoa suoritustavoista Tietoa asiakkaille Tietoa opiskelijoille Tietoa ohjaajille Optima Ravintola Piaton ruokalista Uutisotsikoita maailmalta Nimipäiväsankarit tänään Tulostettava versio tästä sivusta