TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN LAITOKSEN PROJEKTIOPINNOT

Yliopisto yhteistyössä yritysten kanssa

Monilla aloilla, joissa koulutetaan työelämään uusia osaavia ammattilaisia ollaan halukkaita erilaisiin yhteistyömuotoihin yritysten kanssa. Osassa näistä tavoitteena voi olla yrityksen kannalta varsin konkreettinen hyöty. Tuloksena voi olla yrityksen kehittämiseen liittyviä suunnitelmia tai yrityksen tuotantoon liittyvien tuotteiden kehittämistä ja prototyyppien tekoa.

Yrityksen kannalta yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden tutkimuksen tuottaman uusimman tiedon hyödyntämiseen. Tämä antaa yritykselle kilpailuetua toimintansa kehittämisessä. Vaikka tutkimustieto on julkista, voi yhteistyökuvio yliopiston ja yrityksen välillä perustua tiedon luottamuksellisuuteen. Projektin tuloksen käyttöoikeus on vain yrityksellä.

Yhteistyö on pitkäaikaista

Opiskelijoiden opinnäytteinään tekemien projektien kautta on usein syntynyt pitempiaikaista yhteistyötä yritysten ja yliopiston välille. Kehitystyö on jatkunut yrityksen tarjoaman projektiaiheen kautta laajempiinkin tutkimusprojekteihin.

Useimmissa tapauksissa yhteistyö kerran alettuaan jatkuu vuodesta toiseen. Näin muodostuu molemminpuolinen luottamus ja ymmärtämys sekä yrityksen tuottamistarpeiden että opiskelijoiden oppimistarpeiden huomioimiseksi. Opiskelijaprojektit toimivat myös rekrytointikanavana niin opiskelijoille kuin yrityksillekin.

Ajankohtaista tietoa Projektiopintojen esittely Yhteistyökumppaneita vuosien varrelta Yhteystiedot Projektiopintojen julkaisuluettelo Tietoa suoritustavoista Tietoa asiakkaille Tietoa opiskelijoille Tietoa ohjaajille Optima Ravintola Piaton ruokalista Uutisotsikoita maailmalta Nimipäiväsankarit tänään Tulostettava versio tästä sivusta